Jobba hos oss

Är du sugen på att förnya energisystemet, men också träna lite på lunchen? Eller utveckla teknik som gör Sverige 100 % förnybart och hämta lite tidigare på förskolan? Då kommer du trivas som fisken i vattnet på Skellefteå Kraft.

Visst, vi är en av Sveriges största elproducenter och det största offentligt ägda kraftföretaget i Sverige. Vi har våra egna vind-, vatten-, värme och bioenergiproduktionsanläggningar.

Men vårt mål är att driva omställningen till 100 % förnybar energi i hela landet. Då räcker det inte att leverera energin, man måste också se till att den används. Därför arbetar vi hela tiden med projekt, samarbeten och innovationer för att inspirera, hitta nya möjligheter och lyfta frågan högre på agendan.

Och det är här du kommer in. För det är precis vad du kommer göra när du börjar jobba hos oss. Men också snickesnacka med kollegor, gå på lite möten och äta lunch i vårsolen. Allt det där som gör ett jobb härligt på riktigt.

 

Varför Skellefteå Kraft?

Hos oss finns ca 120 olika befattningar att växa och utvecklas i – med ett stort fokus på balans mellan jobb och fritid.

Och 600 000 svenskar kan inte ha fel.  Vi är excellent! Våra arbetsvillkor har gett oss utmärkelsen ”Excellent arbetsgivare” när vi tillhör de 10% bästa arbetsgivarna enligt Nyckeltalsinstitutens kartläggning av rådande arbetsvillkor i svenskt arbetsliv.

Kompetensutveckling

På Skellefteå Kraft utvecklar du inte bara lösningar för 100 % förnybar kraft, du utvecklar också din kompetens.

Här deltar du regelbundet i kompetens- och utbildningssatsningar för att kunna växa i din yrkesroll. 

Ledarskapsutveckling

För att leda utvecklingen av energisystemet behövs bra ledare.

Om du har ambition att leda, finns möjligheten att söka till ett internt förberedande ledarutvecklingsprogram.

Som chef i vår organisation bär du vår värdegrund, våra kärnvärden, visioner och mål, och utvecklar din förmåga att engagera dina medarbetare och göra dem delaktiga i företagets utveckling. Alla chefer hos oss får stöd i sitt ledarskap genom exempelvis coachning och kompetensutveckling.

Siktar du inte mot en chefsposition så erbjuder vi andra karriärvägar. Du kan till exempel bli projektledare eller bredda din yrkeskunskap.

Välmående

Hos oss finns möjlighet till friskvårdsaktiviteter, företagshälsovård, vidareutbildningar, ledarutveckling, vårdförsäkring, flextid, arbetstidsförkortning, personalföreningar och mycket mer. Vi har ett långsiktigt arbetsmiljö- och hälsoarbete.

Vårt mål är att vara branschens bästa arbetsgivare med kompetenta och engagerade medarbetare.

Vi mäter regelbundet medarbetarna uppfattar Skellefteå Kraft som arbetsgivare med hjälp av Motiverad Medarbetarindex  (MMI). Vårt mål är att ha ett MMI och ledarindex som är högre än 75. I senaste mätningen når vi ett MMI på 70 och ett ledarskapsindex på 74. Genomsnittligt MMI för svenska företag är 63.

Logga Excellent arbetsgivare 2021Vi mäter också Attraktiv arbetsgivarindex (AVI) som har gett oss utmärkelsen ”Excellent Arbetsgivare”. Det handlar bland annat om våra låga sjuktal, vår låga personalomsättning, vårt arbetsmiljöarbete och vårt generösa friskvårdsbidrag förstås. Vi är faktiskt bland de 10 % som rankats som bäst arbetsgivare – oavsett bransch.

 

AVI tar med statistik på faktiska siffror och arbetsvillkor, reda på vilka arbetsgivare som erbjuder de mest attraktiva, jämställda och hälsofrämjande arbetsvillkoren i Sverige. Statistiken baseras på data från drygt 600 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor på ungefär 300 företag och organisationer.

Kraft åt folket!

De vinster som du är med och skapar investeras och skapar tillväxt och sysselsättning i hela regionen. Under 2019 investerade vi drygt 1,2 miljarder kronor för att säkra stadens tillväxt och våra leveranser av förnybar el, värme och kommunikation. 

Skellefteå då?

Skellefteå är kanon.

De kommande åren väntar en mängd företagsetableringar, ökad inflyttning och fler bostäder.

Vi bygger just nu ut elnätet, förstärker och breddar fibernätet samt driver flera vind-, vatten- och solkraftsprojekt som förstärker kapaciteten.
Tillsammans med offentliga och privata aktörer utvecklar och utmanar vi traditionella metoder, för att nå målet 100 % förnybart till 2040.

Dessutom har vi massor med roliga projekt på gång, som ger insikter, idéer och lösningar vi använder i omställningen. Vill du se? 

Se våra lediga jobb – välkommen med din ansökan!

Till toppen
86 queries in 0.000 seconds, using 21.48MB memory
Powered by PageSpeed