Dina idéer – vår kraft

Din idé kan vara Skellefteå Krafts framtid, ja hela samhällets. Hos oss får du varje dag möjligheten att ta dig an utmaningar, lyckas, misslyckas – och växa.

Här belönas dina idéer på många sätt

Hos oss är det din utveckling och dina idéer som gör att vi tillsammans kan fortsätta färden mot att bli Sveriges bästa energibolag. Var i organisationen du arbetar spelar ingen roll – alla har chansen att komma med idén som för verksamheten framåt. Genom insatsen Idérik belönar vi just sådana idéer.

Samtidigt är ditt jobb belönande på flera andra sätt. Nedan berättar vi mer om hur vi jobbar för att förvandla dina idéer, din utveckling och ditt välmående till företagets kraft.

Kompetensutveckling - en naturlig del av ditt arbete

I ditt jobb hos oss deltar du regelbundet i kompetens- och utbildningssatsningar som syftar till att du ska kunna växa i din yrkesroll. Insatser som stärker dig i din utveckling är en naturlig del av ditt arbete hos oss.

Anledningen till att vi satsar på din utveckling är att summan av dina kollegors samlade kompetens och erfarenheter är grunden för vår kraft. Utan den stannar Skellefteå Kraft.

Förberedande ledarutvecklingsprogram - för dig som vill leda

Stark kompetens på varje position i företaget är en nyckel för att vi ska nå framgång. Extra viktigt är det att personer på ledande positioner kan driva och utveckla vår verksamhet. För dig som har ambitionen att bli en ledare erbjuder vi möjligheten att söka till ett internt förberedande ledarutvecklingsprogram

Som chef i vår organisation bär du vår värdegrund, våra kärnvärden, visioner och mål, och utvecklar din förmåga att engagera dina medarbetare och göra dem delaktiga i företagets utveckling. Alla chefer hos oss får stöd i sitt ledarskap, genom exempelvis coachning och kompetensutveckling.

Siktar du inte mot en chefsposition, erbjuder vi andra karriärvägar. Du kan till exempel bli projektledare eller bredda din yrkeskunskap. Just nu tittar vi även på möjligheten att låta dig specialisera dig inom ett område.

Du bidrar till en hållbar samhällsutveckling

Vi är övertygade om att ett arbete där du varje dag bidrar till en mer hållbar energiproduktion och en positiv samhällsutveckling, är ett arbete som får dig att må bra.

Du bidrar till tillväxt

De vinster som du är med och skapar investeras och skapar tillväxt och sysselsättning i hela regionen. Ett exempel är bygget av Blaiken vindkraftpark, en investering på totalt 3,1 miljarder kronor på gränsen mellan Storuman och Sorsele kommun, som kommer att bli en av Europas största landbaserade vindkraftparker. Där har vi, så långt det är möjligt, försökt använda lokala entreprenörer.

Vi satsar på forskning och utveckling

Om du är intresserad av forskning och utveckling så finns det möjligheter för dig att driva utvecklingen av energibranschen. Vi driver och stöder en rad olika forskningsprojekt som du kan bli en del av.

Vi satsar på förnybar energiproduktion

Hos oss bidrar dina idéer och din kraft till ett bättre klimat då en stor del av vår verksamhet handlar om att sälja, producera eller distribuera energi från vind, vatten eller bioenergi.

Skellefteå får del av vår vinst

Som kommunägt bolag går även en del av vår vinst tillbaka till vår ägare Skellefteå kommun och möjliggör utveckling av kommunen. Det får oss som redan jobbar här att känna både stolthet och glädje!

Vi vill att du har balans i livet

När du mår bra, mår verksamheten bra. Därför lägger vi stor vikt vid att alla hos oss ska må bra, såväl hemma som på jobbet. Oavsett hur fascinerande och inspirerande arbetet är, måste du fortfarande få utrymme för så mycket annat i livet. För familj, vänner, fritidsintressen och att koppla av och bara vara.

Hos oss har du just den här möjligheten att skapa en sund balans mellan arbete och privatliv. Tillsammans med din chef kan du förlägga din arbetstid så att den passar både verksamheten och ditt privatliv. Jobbar du på något av våra kontor har du flextid som du styr över själv. På många håll inom företaget kan du också arbeta in tid för att till exempel ha kortare arbetstider under sommarmånaderna.

För att se att vi är på rätt väg mäter vi regelbundet hur medarbetarna inom Skellefteå Kraft uppfattar företaget som arbetsgivare, med hjälp av motiverad medarbetarindex (MMI). Vårt mål är att ha ett MMI och ledarindex som är högre än 75. I senaste mätningen når vi ett MMI på 67 och ett ledarskapsindex på 70. Genomsnittligt MMI för svenska företag är 63.

Med respekt för varandra skapar vi en bra arbetsmiljö

Din arbetsmiljö ska vara trygg, sund och säker. För oss är det en självklarhet, inget privilegium. Det gäller såväl den fysiska arbetsmiljön som den psykosociala. Vi vill att du varje dag kan gå till ett jobb där det råder bra laganda och där alla har en ömsesidig respekt för varandra, så att vi alla kan utvecklas, trivas och göra vårt allra bästa.

För att åstadkomma en sådan här miljö arbetar vi till exempel förebyggande för att minimera eventuella risker i ditt arbete. Vi stimulerar hela tiden dig som medarbetare till att bidra till en god arbetsmiljö genom att utbilda och att informera.

Vi satsar på din hälsa

Om du ska trivas och må bra på jobbet, måste du också må bra fysiskt och mentalt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att delta i våra friskvårdssatsningar och motiverar dig till att vilja göra det. Vi är övertygade om att sådana insatser är centrala för att skapa ett sunt och trivsamt arbetsklimat och förebygga sjukskrivningar och ohälsa

För att skapa det klimatet omfattas alla medarbetare av företagshälsovård som ett led i vårt långsiktiga arbetsmiljö- och hälsoarbete. Vi erbjuder även ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter för att inspirera till ett hälsosamt arbetsliv. Det inkluderar allt från till exempel bad, yoga och lunchgympa till massage och körsång.

I vårt hälsoarbete är vår personalförening också viktig Inom företaget finns 11 olika sektioner som ordnar aktiviteter inom bland annat kultur, foto, dykning, stugor och jakt.

Vi hoppas att insatserna ska göra att du mår bättre, oavsett om du är hemma eller på jobbet.

Till toppen
Powered by PageSpeed