Energirådgivning för hjärnan

Ta del av vår programserie där experterna lär dig mer om hjärnans fantastiska potential och hur du bäst laddar den.

Tillsammans med några av Sveriges främsta hjärnforskare bjuder vi på en annorlunda typ av energirådgivning: Hur du förstår din hjärna och ger den power att öka sin kapacitet.

I avsnitten utforskar vi relationernas, matens, sömnens och motionens roll för vår hjärnpower. Följ med och lär dig mer om hur forskningen kan vara till hjälp i din vardag.

Relationer med Alva Appelgren

Alva Appelgren, doktorand i Klinisk Neurovetenskap på Karolinska Institutet, berättar om hur sociala relationer påverkar vår hjärna och hur vi på olika sätt kan återhämta oss för att orka och trivas med vårt arbete.

Läs mer om Alva på hennes blogg

Motion med Yvonne Forsell

Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid Karolinska institutet, hjälper oss att reda ut varför vi får energi av att röra på oss och delar med sig av tips på hur du enkelt kan förbättra energinivån.

När vi tränar fysiskt bildas nya hjärnceller, se Yvonne berätta i ett inslag från UR Skola från Hjärnans dag 2015. 

Sömn med Christian Benedict

Christian Benedict, forskare vid Uppsala Universitet delar med sig av kunskaper om hur du kan energioptimera din vardag med hjälp av sömnen.

I programmet Vardagspuls i TV4 kan du höra Christian berätta om ”Så får du bukt med dina sömnproblem”. I Nyhetsmorgon på TV4 kan du se det här inslaget ”För lite sömn ger sämre minne”.

Mat med Charlotte Erlanson-Albertsson

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor vid Lunds Universitet sitter på svaren om hur vi kan få  mer ork och energi genom att ha koll på vad vi stoppar i oss.

Läs mer om Charlotte och hennes arbete.

Till toppen
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET