Skellefteå Kraft och OKQ8 etablerar stationer för snabbladdning i hela landet

Om Sverige ska börja rulla på förnybar energi, måste det gå att ladda. Snabbt och överallt. Därför fixar vi och OKQ8 just nu 800 nya laddplatser i hela landet.

In english. Skellefteå Kraft och OKQ8 kommer med det här projektet bli ledande inom publik snabbladdning av personbilar i Sverige.

Totalt är det 300 stationer i Sverige och 100 stationer i Danmark som utrustas med högeffektiva laddare, i såväl storstäder som på mindre orter.

Effekten kommer vara 150 kW istället för dagens standard på 50 kW.  Och elen, den är givetvis 100 % förnybar.

Sveriges största publika laddnätverk

Allt fler gör en insats för miljön genom att välja en bil som helt eller delvis drivs av el. Därför ska det naturligtvis också vara enkelt att ladda sin bil med förnybar kraft på fler platser runt om i Sverige.

Idag laddas elbilarna för det mesta i hemmet eller på arbetet, eftersom de publika laddplatserna är för få och för långsamma för att möta ett växande behov.

Den här gemensamma storsatsningen betyder att Skellefteå Kraft och OKQ8 blir Sveriges ledande aktörer i nya generationens publika snabbladdare.

Samarbetet innebär att OKQ8 upplåter plats vid sina stationer, medan Skellefteå Kraft investerar, driftsätter och underhåller laddplatserna.

Utbyggnaden inleds under 2021 och fortsätter sedan successivt fram till 2026.

Läs mer om aktuella utbyggnadsplaner 

Till toppen
81 queries in 0.000 seconds, using 9.80MB memory
Web accelerated via IISpeed by We-AMP