Pressmeddelanden och nyheter

Nyheter från Cision News

Alla Nyheter Pressmeddelanden Blogg

24 september 2020

Ansökningar från över 20 länder - fem startups antagna till Accelerate Skellefteå

42 startups från hela Europa ville vara med. Efter en hård gallring återstår nu fem idéer som har antagits till den första upplagan av Accelerate Skellefteå. Bolagen erbjuder till exempel lösningar för framtidens fordonsladdning och hur privathushåll på ett smidigt sätt kan bidra till att balansera elnätet.

22 september 2020

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2020

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat från januari till augusti 2020.

17 juni 2020

Skellefteå bjuder in Europas startups till unikt innovationsprogram

Skellefteå Kraft och EIT InnoEnergy kraftsamlar för att stärka ekosystemet inom förnybar energi i Skellefteå. Satsningen innebär att Sveriges och Europas bästa företag och innovatörer inom hållbara energilösningar får möjlighet att nå kommersiell framgång via Skellefteå. 

10 juni 2020

Elhandelskunder flyttar till Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft tar över Enefits svenska elhandelskunder.

26 maj 2020

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2020

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat från januari till april 2020. 

2 april 2020

Klartecken för Skellefteå Krafts unika testcenter

Skellefteå Kraft fick under onsdagen klartecken från Miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Norrbotten att utveckla ett unikt testcenter för vindkraft i kallt klimat i vindkraftparken på fjället Ulljábuovđđa i Arjeplogs kommun.

27 mars 2020

Skellefteå Krafts resultat 2019

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för 2019 utifrån flera olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkar miljö och människa.

7 februari 2020

Skellefteå Kraft lyfter HBTQ-frågan under Pride-veckan

Alla ska kunna vara sig själv på sin arbetsplats. Det är utgångspunkten i Skellefteå Krafts arbete varje vecka året om. Men under Skellefteå Pride lägger företaget lite extra fokus på frågan.

9 januari 2020

Skellefteborna låter sina julgranar värma bygden

Den 13 januari börjar den årliga insamlingen av Skelleftebornas uttjänta julgranar. Granarna återvinns till el och sprider sedan ljus och värme i bygdens hushåll.

25 november 2019

Kunderna har sagt sitt – toppbetyg till Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft har energibranschens mest nöjda privatkunder inom elhandel. Det visar den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI. Av de sex kundkategorier som deltagit i undersökningen belönas Skellefteå Kraft med förstaplaceringar i tre.

7 november 2019

Skellefteå Kraft och ABB samarbetar för energismart kulturhus

Skellefteå Kraft och ABB vill i ett nytt samarbete visa hur nya kulturhuset i Skellefteå, med hjälp av nya tekniska lösningar, kan bli miljövänligt, hållbart och effektivt utifrån en energisynpunkt.

4 november 2019

Skellefteå Kraft vill avveckla ägandet i Alholmens Kraft

Skellefteå Kraft har som målsättning att den egna produktionsportföljen ska bli 100 procent förnybar. Som ett led i detta avser företaget nu att lämna sitt delägarskap i anläggningen Alholmens Kraft.

23 oktober 2019

Pressinbjudan: Röjning med helikopter för färre störningar

Media välkomnas att vara med när Skellefteå Kraft kantkvistar utmed elnätet med hjälp av helikopter. 

1 oktober 2019

Skellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i Härjedalen

Skellefteå Kraft och investmentbolaget Ardian har tecknat ett avtal som innebär att Skellefteå Kraft under tio års tid köper 30 procent av produktionen från den vindkraftpark som Ardian ska bygga på Åndberget i Härjedalen.

27 september 2019

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2019

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till augusti 2019. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

27 juni 2019

Skellefteå Kraft har utsett en ny koncernchef

Styrelsen för Skellefteå Kraft har utsett Joachim Nordin till ny vd och koncernchef för Skellefteå Kraft.

12 juni 2019

Klart för byggstart av batterifabriken

Northvolt har säkrat finansieringen för att kunna börja bygga fabriken Northvolt Ett i Skellefteå i augusti. "Dagens besked är en bekräftelse på att projektet kommer att realiseras vilket är oerhört glädjande", säger Joachim Nordin, tf vd vid Skellefteå Kraft.

4 juni 2019

Sveriges bästa service för åttonde året i rad

3 juni 2019

Skellefteå Kraft utvecklar elbilsladdning med Drive Center Arena

För att snabba på utvecklingen av laddning av eldrivna bilar har Skellefteå Kraft ingått ett partnerskap med Drive Center Arena i Fällfors.

29 maj 2019

Ägandet av Blaiken och Solberg förändras

Skellefteå Kraft och Fortum äger två vindkraftparker gemensamt. Nu föreslås en förändring av ägandet som gör Skellefteå Kraft till ensam ägare till Blaiken vindkraftpark och Fortum bli ensam ägare till Solberg vindkraftpark.

28 maj 2019

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2019

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till april 2019. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

26 april 2019

Skellefteå Kraft blir delägare i Exeri för tryggare elleveranser

Skellefteå Kraft går in som delägare i bolaget Exeri AB, ett företag som utvecklar system för övervakning av elnätet och som gör det möjligt att snabbare kunna åtgärda strömavbrott.

2 april 2019

Skellefteå Krafts resultat 2018

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för 2018 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

29 mars 2019

Skellefteå Kraft satsar på etablering av datacenter

Skellefteå Kraft har beslutat att bygga en av Sveriges största datacenterparker i Finnfors utanför Skellefteå. Parken kommer att drivas av 100 procent förnybar energi.

29 mars 2019

Välkommen till pressträff

1 februari 2019

Skellefteå Kraft utvecklar nytt energikoncept

Skellefteå Kraft skapar nu ett nytt energikoncept för fastighetsägare som baseras på en tjänst där fokus flyttas från förbrukad kilowattimme till en tjänst för energianvändning som är hållbar för både fastigheten och kringliggande samhälle. Skellefteås nya kulturhus blir först ut med att testa lösningen.

15 januari 2019

Tionde året som Skelleftebornas julgranar värmer bygden

För tionde året i rad pågår insamlingen av uttjänta julgranar i centrala Skellefteå. Granarna återvinns och blir till el och värme vid kraftvärmeverket i Hedensbyn, som sedan bidrar till att hålla hushållen i Skellefteå varma under vintern.

19 december 2018

Skellefteå Krafts koncernchef får nytt uppdrag

Hans Kreisel lämnar Skellefteå Kraft i april för att bli chef för en nybildad koncern för gasinfrastruktur där gasnätbolagen Swedegas och Weum (fd E.ON Gas) ingår.

14 december 2018

Ny vindkraftpark ansluts till Skellefteå Krafts elnät

Fred. Olsen Renewables ska bygga en ny vindkraftpark utanför Botsmark i Umeå kommun. Etableringen möjliggörs i samarbete med Skellefteå Kraft elnät som kan ansluta parken till sin stamnätstation i Högnäs.

30 november 2018

Skellefteå Kraft i ny allians för eldrivna transportlösningar

För att snabba på elektrifieringen av transportsektorn har Skellefteå Kraft ingått ett nytt partnerskap med PWR Racing, teamet bakom STCC-föraren Robert Dahlgren från Skellefteå.

26 november 2018

Skellefteå Kraft har nöjda och lojala kunder

Skellefteå Kraft står högt i kurs hos kunderna. Det visar den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex (SKI), där företaget positionerar sig en bra bit över branschindex inom samtliga undersökningsområden och på samtliga undersökningspunkter.

26 oktober 2018

Borlänge Energi väljer Skellefteå Kraft som elhandelspartner

Borlänge Energi har valt att förlänga sitt avtal med Skellefteå Kraft för elhandel och balansansvar.

28 september 2018

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2018

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till augusti 2018 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

12 september 2018

Kungen besökte Skellefteå Krafts självförsörjande hus

Skellefteå Krafts realtidsexperiment Zero Sun, där en familjevilla ska göras helt självförsörjande på solenergi, gästades under onsdagen av H.M Konungen.

10 september 2018

Skellefteå Kraft gör 100 % förnybar reklam i nytt koncept

I Skellefteå Krafts nya koncept ”100 % förnybar reklam” görs ingen ny reklam. Istället återanvänds gamla reklamfilmer från 1960- och 70-talet. Och pengarna som blir över i reklambudgeten skänks bort – till forskning inom solcellsteknik.

31 maj 2018

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2018

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till april 2018 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

30 maj 2018

Hans Kreisel blir ordförande i GEODE

Skellefteå Krafts koncernchef Hans Kreisel har valts till ordförande i den europeiska branschorganisationen GEODE. Organisation företräder lokala gas- och elnätsägare, totalt 1 200 privata och offentligt ägda företag från 15 länder.

23 maj 2018

Skellefteå Kraft i strategiskt samarbete med Northvolt för hållbara energilösningar

Skellefteå Kraft har ingått ett strategiskt samarbete med företaget Northvolt för att realisera framtidens förnybara energiförsörjning.

26 april 2018

Skellefteå Kraft har bäst service för sjunde året i rad

Skellefteå Kraft är det energibolag som ger bäst service i branschen, enligt kundundersökningen ServiceScore 2017. Det är sjunde gången på lika många år som Skellefteå Kraft utses till vinnare i sin kategori.

24 april 2018

Vattenkraftbolag satsar 10 miljarder i miljöfond

Skellefteå Kraft har tillsammans med sju andra stora vattenkraftföretag i Sverige nu bildat Vattenkraftens Miljöfond AB. Bolagen satsar 10 miljarder kronor under en 20-årsberiod för att finansiera miljöåtgärder så att Sveriges vattenkraftverk ska leva upp till moderna miljövillkor.

13 april 2018

Skellefteå Kraft uppfattas som ett hållbart företag

Sustainable Brand Index är Nordens största varumärkesstudie med fokus på hållbarhet. Totalt 326  varumärken har utvärderats i Sverige och i år hamnar Skellefteå Kraft på plats 26, i topp bland energibolagen med egen produktion.

22 mars 2018

Skellefteå Kraft blir delägare i greentech-företag

Skellefteå Kraft går in som delägare i bolaget Charge Amps AB, ett svenskt greentech-företag som utvecklar produkter för laddning av elbilar.

15 mars 2018

Skellefteå Krafts resultat 2017

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för 2017 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

23 januari 2018

Skellefteå Kraft köper dotterbolag från tidigare börsnoterat bolag

Skellefteå Kraft köper elhandelsbolaget från den tidigare börsnoterade energikoncernen Elverket Vallentuna.

22 januari 2018

Sverige tjänar på omställningen till förnybart

Omställningen till ett förnybart energisystem är både tekniskt möjlig och en god affär för samhället. För varje krona som investeras i omställningen till ett förnybart energisystem får samhället tillbaka fyra. Det visar en rapport som Boston Consulting Group tagit fram på uppdrag av Skellefteå Kraft.

4 januari 2018

Problem med snötyngda elledningar

13 december 2017

Soldrivet hus byggs i decembermörkret

Idag börjar bygget av Skellefteå Krafts soldrivna hus anpassat för klimatet i norra Sverige, som tack vare ett nytt energisystem är helt självförsörjande på energi. Villan står i centrum av ”Zero Sun project”, ett realtidsexperiment som ska utmana dagens energimarknad – och göra solenergi tillgänglig för fler. 

27 november 2017

Skellefteå Krafts kunder allt nöjdare med service och erbjudanden

Skellefteå Krafts kunder blir allt nöjdare och värderar mjuka värden som varumärke och service allt högre. Det visar undersökningen Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

14 november 2017

Skellefteå Kraft blir strategisk energipartner för fyra kommuner

Skellefteå Kraft blir från nästa år partner i energifrågor till kommunerna Skellefteå, Malå, Norsjö och Arjeplog. Skellefteå Kraft ska leverera el till kommunerna men även konsultation kring energieffektivisering, solceller och laddstolpar.

19 oktober 2017

Northvolts batterifabrik byggs i Skellefteå

Företaget Northvolt har valt Skellefteå som etableringsort för sin planerade batterifabrik. En forskningsverksamhet kommer att förläggas till Västerås. Den totala investeringen fram till år 2023 är beräknad till upp emot 4 miljarder Euro varav merparten kommer att investeras i Skellefteå. "Vi är glada för beskedet. Det här kan bli en av Europas största etableringar. Valet av Skellefteå är ett styrkebesked för hela norra Sverige", säger Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå.

Till toppen
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET