Pressmeddelanden och nyheter

Nyheter från Cision News

Alla Nyheter Pressmeddelanden Blogg

26 oktober 2018

Borlänge Energi väljer Skellefteå Kraft som elhandelspartner

Borlänge Energi har valt att förlänga sitt avtal med Skellefteå Kraft för elhandel och balansansvar.

28 september 2018

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2018

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till augusti 2018 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

12 september 2018

Kungen besökte Skellefteå Krafts självförsörjande hus

Skellefteå Krafts realtidsexperiment Zero Sun, där en familjevilla ska göras helt självförsörjande på solenergi, gästades under onsdagen av H.M Konungen.

10 september 2018

Skellefteå Kraft gör 100 % förnybar reklam i nytt koncept

I Skellefteå Krafts nya koncept ”100 % förnybar reklam” görs ingen ny reklam. Istället återanvänds gamla reklamfilmer från 1960- och 70-talet. Och pengarna som blir över i reklambudgeten skänks bort – till forskning inom solcellsteknik.

31 maj 2018

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2018

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till april 2018 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

30 maj 2018

Hans Kreisel blir ordförande i GEODE

Skellefteå Krafts koncernchef Hans Kreisel har valts till ordförande i den europeiska branschorganisationen GEODE. Organisation företräder lokala gas- och elnätsägare, totalt 1 200 privata och offentligt ägda företag från 15 länder.

23 maj 2018

Skellefteå Kraft i strategiskt samarbete med Northvolt för hållbara energilösningar

Skellefteå Kraft har ingått ett strategiskt samarbete med företaget Northvolt för att realisera framtidens förnybara energiförsörjning.

26 april 2018

Skellefteå Kraft har bäst service för sjunde året i rad

Skellefteå Kraft är det energibolag som ger bäst service i branschen, enligt kundundersökningen ServiceScore 2017. Det är sjunde gången på lika många år som Skellefteå Kraft utses till vinnare i sin kategori.

24 april 2018

Vattenkraftbolag satsar 10 miljarder i miljöfond

Skellefteå Kraft har tillsammans med sju andra stora vattenkraftföretag i Sverige nu bildat Vattenkraftens Miljöfond AB. Bolagen satsar 10 miljarder kronor under en 20-årsberiod för att finansiera miljöåtgärder så att Sveriges vattenkraftverk ska leva upp till moderna miljövillkor.

13 april 2018

Skellefteå Kraft uppfattas som ett hållbart företag

Sustainable Brand Index är Nordens största varumärkesstudie med fokus på hållbarhet. Totalt 326  varumärken har utvärderats i Sverige och i år hamnar Skellefteå Kraft på plats 26, i topp bland energibolagen med egen produktion.

22 mars 2018

Skellefteå Kraft blir delägare i greentech-företag

Skellefteå Kraft går in som delägare i bolaget Charge Amps AB, ett svenskt greentech-företag som utvecklar produkter för laddning av elbilar.

15 mars 2018

Skellefteå Krafts resultat 2017

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för 2017 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

23 januari 2018

Skellefteå Kraft köper dotterbolag från tidigare börsnoterat bolag

Skellefteå Kraft köper elhandelsbolaget från den tidigare börsnoterade energikoncernen Elverket Vallentuna.

22 januari 2018

Sverige tjänar på omställningen till förnybart

Omställningen till ett förnybart energisystem är både tekniskt möjlig och en god affär för samhället. För varje krona som investeras i omställningen till ett förnybart energisystem får samhället tillbaka fyra. Det visar en rapport som Boston Consulting Group tagit fram på uppdrag av Skellefteå Kraft.

4 januari 2018

Problem med snötyngda elledningar

13 december 2017

Soldrivet hus byggs i decembermörkret

Idag börjar bygget av Skellefteå Krafts soldrivna hus anpassat för klimatet i norra Sverige, som tack vare ett nytt energisystem är helt självförsörjande på energi. Villan står i centrum av ”Zero Sun project”, ett realtidsexperiment som ska utmana dagens energimarknad – och göra solenergi tillgänglig för fler. 

27 november 2017

Skellefteå Krafts kunder allt nöjdare med service och erbjudanden

Skellefteå Krafts kunder blir allt nöjdare och värderar mjuka värden som varumärke och service allt högre. Det visar undersökningen Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

14 november 2017

Skellefteå Kraft blir strategisk energipartner för fyra kommuner

Skellefteå Kraft blir från nästa år partner i energifrågor till kommunerna Skellefteå, Malå, Norsjö och Arjeplog. Skellefteå Kraft ska leverera el till kommunerna men även konsultation kring energieffektivisering, solceller och laddstolpar.

19 oktober 2017

Northvolts batterifabrik byggs i Skellefteå

Företaget Northvolt har valt Skellefteå som etableringsort för sin planerade batterifabrik. En forskningsverksamhet kommer att förläggas till Västerås. Den totala investeringen fram till år 2023 är beräknad till upp emot 4 miljarder Euro varav merparten kommer att investeras i Skellefteå. "Vi är glada för beskedet. Det här kan bli en av Europas största etableringar. Valet av Skellefteå är ett styrkebesked för hela norra Sverige", säger Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå.

17 oktober 2017

Soldrivet hus i norrländskt klimat - Skellefteå Kraft utmanar energimarknaden med realtidsexperiment

En villa, helt frånkopplad från elnätet, som kan producera sin egen energi året runt med hjälp av solen – på en plats där antalet soltimmar kan vara så få som noll under vissa delar av året. Skellefteå Kraft initierar nu ”Zero sun project”, ett realtidsexperiment öppet för allmänheten, som vill utmana gängse sätt att se på elförsörjning.

28 september 2017

Positiv utveckling i flera affärer ger förbättrat resultat

13 september 2017

Pressinbjudan visning av solkraftanläggning

Söndag den 17 september 11:30 inbjuds media att närvara vid visningen av Skellefteå Krafts första solkraftanläggning. 

7 september 2017

Blaiken vindkraftpark är invigd

Via en symbolisk start av en av Blaiken vindraftparks 99 verk förklarade idag Mikael Lindmark, vd vid Blaikenvind, och Emil Högberg, statssekreterare hos samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan, en av Europas största vindkraftparker för formellt invigd.

23 augusti 2017

Pressinbjudan invigning Blaiken vindkraftpark

Den 7 september invigs Blaiken vindkraftpark utanför Storuman i Västerbotten. 

5 juli 2017

Så kan vi bäst nå 100% förnybart till 2040

Om 23 år ska Sverige ha ett helt förnybart energisystem. Det har svenska politiker slagit fast. Nu presenterar Skellefteå Kraft hur den omställningen skulle kunna gå till.

4 juli 2017

”Sverige lämpar sig särskilt väl för den här typen av investeringar”

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan kommenterar nyheten om att det blir antingen Skellefteå eller Västerås som får den stora batterifabriken som företaget Northvolt vill bygga.

4 juli 2017

Skellefteå en av två slutkandidater i kampen om Europas största batterifabrik

Det blev idag klart att Skellefteå är en av två orter som går vidare i kampen om Northvolts etablering av Europas största batterifabrik. 

30 juni 2017

Vattenkraftägare lanserar miljöfond

Nio vattenkraftföretag, däribland Skellefteå Kraft, lanserar nu en gemensamt finansierad miljöfond. ”Vattenkraftens miljöfond” är ett frivilligt samarbete mellan bolagen för att finansiera miljöåtgärder i svensk vattenkraft så att Sverige lever upp till EU-rätten och dess krav på vattenverksamheter.

15 juni 2017

Helges soldröm blev sann

Med solcellspaneler på taket har Helges dröm om att vara självförsörjande på el gått i uppfyllelse. Läs senaste Kraftfullt.

1 juni 2017

Skellefteå Krafts satsar på framtiden - gör bättre resultat än budget

26 maj 2017

Upplands Energi förlänger med Skellefteå Kraft

Upplands Energi har förlängt avtalet med Skellefteå Kraft. Avtalet gäller i tre år.

9 maj 2017

Skellefteå Kraft guidade näringsutskottet i Finnfors

Riksdagens näringsutskott besökte under tisdagen Skellefteå Krafts vattenkraftstation i Finnfors. ”Att få en personlig, fysisk upplevelse av hur vattenkraften fungerar är väldigt värdefullt”, säger Lars Hjälmered (m), vice ordförande i näringsutskottet.

27 april 2017

Skellefteå Kraft har bäst service för sjätte året i rad

Skellefteå Kraft är det energibolag som ger bäst service i branschen, enligt kundundersökningen ServiceScore 2017. 

12 april 2017

Skellefteå Kraft redovisar sitt hållbarhetsarbete

Hållbar utveckling handlar om att använda resurser, oavsett om det är råvaror, energi eller anställda, så klokt och uthålligt som möjlig. I vår hållbarhetsredovisning beskriver vi hur vi arbetar med att ta ansvar för våra medarbetare, miljön, ekonomin, kunder och samhället.

31 mars 2017

Skellefteå Kraft är ett av Sveriges mest hållbara företag

I årets resultat av Sustainable Brand Index (SBI) hamnar Skellefteå Kraft återigen i topp på plats 25 och är därmed det högst rankade energibolaget med egen produktion. 

28 mars 2017

Skellefteå Kraft välkomnar regeringens skatteförslag

Idag har regeringen lagt fram propositionen ”Skatteförslag med anledning av energi-överenskommelsen”.

27 mars 2017

Resultat Skellefteå Kraft 2016

Bokslutet för 2016 visar att Skellefteå Kraft gjorde ett rörelseresultat på 437 miljoner kronor, jämfört med 491 miljoner 2015. Resultatet är 54 miljoner kronor lägre än 2015, främst kopplat till ett sämre resultat från vindkraftsaffären på grund av låga medelvindar.

23 mars 2017

Kommentar till SVT:s inslag om Skellefteå Kraft

SVT Nyheter Västerbotten har genomfört en granskning av Skellefteå Krafts representation. 

22 mars 2017

Utmärkelse till bredbandsnätet i Skellefteå

Skellefteå Stadsnät, som ägs och drivs av Skellefteå Kraft Fibernät AB, har utsetts till årets stadsnät av branschföreningen Svenska stadsnätsföreningen.

13 mars 2017

Ny ordförande för Energiservice Skellefteå

Underhållsbolaget Energiservice Skellefteå AB föreslås få ny styrelseordförande i maj.

8 mars 2017

Kraftfullt i mars

Senaste numret av Kraftfullt är här. Läs om hur ditt hem blir smartare, tävla om en robotgräsklippare och träna hjärnan kreativ med Energimetoden.

7 mars 2017

Skellefteå Kraft och Polaris i gemensam satsning på solenergi

Två av Skellefteå kommuns egna bolag gör nu en gemensam satsning på solenergi. Fastighetsbolaget Polaris och energibolaget Skellefteå Kraft har tillsammans möjliggjort att ett nytt industrihotell helt ska kunna försörjas med solenergi.

7 februari 2017

Ny innovation ger effektivare underhåll av vindkraftverk

Energiservice i Skellefteå har utvecklat en helt ny produkt som kommer att underlätta bytet av olja i vindkraftturbiner väsentligt.

31 januari 2017

Pressinbjudan

Välkomna till lanseringen av Energiservice oljebytarvagn.

23 januari 2017

Fibernätet i Skellefteå kommun byggs ut

De närmaste åren kommer 200 miljoner kronor att investeras i Skellefteå Krafts fibernät. ”Det känns jättebra! Ett väl utbyggt fibernät är viktigt för att Skellefteå ska vara en attraktiv plats att leva och verka i”, säger Anders Pettersson, VD Skellefteå Kraft Fibernät AB.

20 januari 2017

Pressinbjudan: Driftsättning av laddstationer i Robertsfors kommun

Skellefteå Kraft driftsätter onsdagen den 25 januari två publika laddstationer för elfordon i Robertsfors kommun, en i Bygdeå och en i Ånäset.

13 januari 2017

Julgranar ska värma Skellefteå

Nu startar Skellefteå Kraft insamlingen av uttjänta julgranar i centrala Skellefteå. Granarna ska återvinnas och bli till el och värme vid kraftvärmeverket i Hedensbyn.

10 januari 2017

Energikommissionens slutbetänkande skapar stabilitet och långsiktighet på energimarknaden

Nu har Energikommissionen lämnat sitt slutbetänkande till Energi- och samordningsminister Ibrahim Baylan. I betänkandet slår majoriteten i kommissionen fast den överenskommelse som fem partier - över blockgränserna – gav besked om den 10 juni 2016. 

28 december 2016

Bredbandskunder i Skellefteå avviker från nationell trend

Missnöjet bland bredbandskunder ökar i Sverige. Samtidigt har Skellefteå Krafts bredbandskunder fint förtroende för både nätägaren och tjänsteleverantörerna i nätet.

8 december 2016

Invigning av laddstationer i Lycksele

Skellefteå Kraft inviger måndagen den 12 december Lyckseles första publika laddstationer för elfordon.

Till toppen
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET