Pressmeddelanden och nyheter

Nyheter från Cision News

Pressmeddelanden Nyheter Alla

22 november 2021

Skellefteå Kraft får toppbetyg när kunder på orolig elmarknad söker råd

Rekordhöga elpriser har under de senaste månaderna resulterat i rekordmånga samtal från privatkunder till Skellefteå Kraft. Under denna turbulenta tid är det just Skellefteå Kraft, av landets alla energibolag, som har klarat av den utmaningen allra bäst. Det visar resultatet i den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

10 november 2021

Elbilen splittrar könen - status och miljö viktiga faktorer

Det finns stora demografiska attitydskillnader till elbilar. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo och Skellefteå Kraft. Fler kvinnor än män kan tänka sig att skaffa en elbil inom fem år, men en stor tveksamhet uppstår om prissubventionerna skulle försvinna. 

1 november 2021

Skellefteå Krafts förnybara elbilspool i rullning

Skellefteå Krafts bilflotta består till stor del av elbilar. Men efter arbetstid står de flesta av dem helt oanvända. Det vill företaget nu ändra på och ge alla i Skellefteå möjligheten att resa 100 procent förnybart. Därför är nu elbilspoolen SK100 i rullning.

13 oktober 2021

Barnfamiljer och boende på mindre orter har mest att tjäna på elbil

Frekvent körning lämpar sig bra för elbil. Trots det är det fortfarande i storstäder, där man kör minst frekvent jämfört med övriga landet, som framtida elbilsägare ser sig själva. Det visar en undersökning genomförd av Skellefteå Kraft och Kantar Sifo.

29 september 2021

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2021

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat från januari till augusti 2021.

22 september 2021

Publik laddning viktigare än att kunna ladda hemma

Elektrifieringen av bilflottan är långt ifrån klar och många faktorer håller tillbaka lusten att välja elbil. En ny undersökning från Skellefteå Kraft och Kantar Sifo visar att tillgången till publika laddstationer är en av de överlägset viktigaste faktorerna för att svenskarna ska skaffa elbil – viktigare än att kunna ladda bilen hemma. 

8 september 2021

Världsunik träbyggnad invigs i Skellefteå - knyter samman staden med hållbart energisystem

I dag invigs Sara Kulturhus i Skellefteå. Byggnaden är utrustad med ett hållbart och unikt energisystem från Skellefteå Kraft.

12 juli 2021

Skellefteå Kraft väljer supersnabbladdare från italienskt företag

Snart kan landets elbilsförare skörda frukten av Skellefteå Krafts och OKQ8:s satsning på supersnabbladdning. Skellefteå Kraft väljer italienska Alpitronics laddare till den första etappen av utbyggnaden av Sveriges mest omfattande publika laddnätverk av snabbladdare.

1 juli 2021

Nytt samarbete i Kåge - nu ska sågen värma samhället

Ett nytt samarbete mellan Skellefteå Kraft och Norra Timber Kåge Såg innebär att Kåge samhälle i framtiden kommer att värmas upp av den värme som sågverket dagligen producerar.

30 juni 2021

Storsatsningen drar igång - OKQ8-stationerna där Skellefteå Kraft sätter upp de första supersnabbladdarna

Åtta stationer är först ut i det som ska bli Sveriges största nätverk av supersnabbladdare för elbilar. I oktober sätts de första laddarna upp, vilket blir startskottet för den rikstäckande satsning som görs av Skellefteå Kraft och OKQ8.

8 juni 2021

Unik storsatsning i Skellefteälven bygger framtidens energisystem

Skellefteå Kraft har nu dragit igång sin stora satsning i Rengård, där en renovering och ytterligare en turbin fördubblar kapaciteten i vattenkraftverket.

28 maj 2021

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2021

Skellefteå Kraft redovisar ett positivt resultat från januari till april 2021.

11 mars 2021

Skellefteå Krafts hållbara arbete uppmärksammas

Skellefteå Kraft hamnar på plats 26 av totalt 390 varumärken i årets svenska upplaga av Sustainable Brand Index, Nordens största varumärkesstudie med fokus på hållbarhet.

8 mars 2021

Skellefteå Kraft tar över elhandelskunder

Grönares elhandelskunder flyttar till Skellefteå Kraft.

1 mars 2021

Skellefteå Krafts resultat 2020

Skellefteå Kraft redovisar sitt ekonomiska resultat för 2020.

4 februari 2021

Skellefteå Kraft stöttar världsledande batteriexperters forskning

Allt effektivare laddningsbara batterier, producerade på förnybar energi, spelar en stor roll i omställningen till ett liv som inte tär på jordens begränsade resurser. Därför är forskaren Kristina Edström och hennes världsledande forskarteam mottagare av pengar som Skellefteå Kraft sparat på att återanvända sin tv-reklam.

15 december 2020

OKQ8 och Skellefteå Kraft blir ledande inom svensk snabbladdning - etablerar 800 nya laddplatser

För att underlätta för den växande skaran av elbilister inleder Skellefteå Kraft och OKQ8 ett samarbete som innebär etablering av 800 laddplatser på fler än 300 stationer runt om i landet. Skellefteå Kraft och OKQ8 blir därmed den största svenska aktören med den nya generationens publika snabbladdare.

26 november 2020

Ny app från Skellefteå Kraft

Äntligen! I början av december kommer en ny app som ersätter Skellefteå Krafts gamla app.

23 november 2020

Driftsäkerhet rankas högt i turbulenta tider - Skellefteå Kraft får bäst betyg

Förstaplats i fem av sex kategorier för Skellefteå Kraft. Det är resultatet när Sveriges energikunder rankar hur nöjda de är med sina leverantörer i den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

10 november 2020

Störningar i Skellefteå Krafts app

På grund av en systemuppdatering kan det vara störningar i appen och på Mina Sidor under perioden 6-16 november.

24 september 2020

Ansökningar från över 20 länder - fem startups antagna till Accelerate Skellefteå

42 startups från hela Europa ville vara med. Efter en hård gallring återstår nu fem idéer som har antagits till den första upplagan av Accelerate Skellefteå. Bolagen erbjuder till exempel lösningar för framtidens fordonsladdning och hur privathushåll på ett smidigt sätt kan bidra till att balansera elnätet.

22 september 2020

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2020

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat från januari till augusti 2020.

17 juni 2020

Skellefteå bjuder in Europas startups till unikt innovationsprogram

Skellefteå Kraft och EIT InnoEnergy kraftsamlar för att stärka ekosystemet inom förnybar energi i Skellefteå. Satsningen innebär att Sveriges och Europas bästa företag och innovatörer inom hållbara energilösningar får möjlighet att nå kommersiell framgång via Skellefteå. 

10 juni 2020

Elhandelskunder flyttar till Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft tar över Enefits svenska elhandelskunder.

26 maj 2020

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2020

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat från januari till april 2020. 

2 april 2020

Klartecken för Skellefteå Krafts unika testcenter

Skellefteå Kraft fick under onsdagen klartecken från Miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Norrbotten att utveckla ett unikt testcenter för vindkraft i kallt klimat i vindkraftparken på fjället Ulljábuovđđa i Arjeplogs kommun.

27 mars 2020

Skellefteå Krafts resultat 2019

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för 2019 utifrån flera olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkar miljö och människa.

7 februari 2020

Skellefteå Kraft lyfter HBTQ-frågan under Pride-veckan

Alla ska kunna vara sig själv på sin arbetsplats. Det är utgångspunkten i Skellefteå Krafts arbete varje vecka året om. Men under Skellefteå Pride lägger företaget lite extra fokus på frågan.

9 januari 2020

Skellefteborna låter sina julgranar värma bygden

Den 13 januari börjar den årliga insamlingen av Skelleftebornas uttjänta julgranar. Granarna återvinns till el och sprider sedan ljus och värme i bygdens hushåll.

25 november 2019

Kunderna har sagt sitt – toppbetyg till Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft har energibranschens mest nöjda privatkunder inom elhandel. Det visar den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI. Av de sex kundkategorier som deltagit i undersökningen belönas Skellefteå Kraft med förstaplaceringar i tre.

7 november 2019

Skellefteå Kraft och ABB samarbetar för energismart kulturhus

Skellefteå Kraft och ABB vill i ett nytt samarbete visa hur nya kulturhuset i Skellefteå, med hjälp av nya tekniska lösningar, kan bli miljövänligt, hållbart och effektivt utifrån en energisynpunkt.

4 november 2019

Skellefteå Kraft vill avveckla ägandet i Alholmens Kraft

Skellefteå Kraft har som målsättning att den egna produktionsportföljen ska bli 100 procent förnybar. Som ett led i detta avser företaget nu att lämna sitt delägarskap i anläggningen Alholmens Kraft.

23 oktober 2019

Pressinbjudan: Röjning med helikopter för färre störningar

Media välkomnas att vara med när Skellefteå Kraft kantkvistar utmed elnätet med hjälp av helikopter. 

1 oktober 2019

Skellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i Härjedalen

Skellefteå Kraft och investmentbolaget Ardian har tecknat ett avtal som innebär att Skellefteå Kraft under tio års tid köper 30 procent av produktionen från den vindkraftpark som Ardian ska bygga på Åndberget i Härjedalen.

27 september 2019

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till augusti 2019

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till augusti 2019. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

27 juni 2019

Skellefteå Kraft har utsett en ny koncernchef

Styrelsen för Skellefteå Kraft har utsett Joachim Nordin till ny vd och koncernchef för Skellefteå Kraft.

12 juni 2019

Klart för byggstart av batterifabriken

Northvolt har säkrat finansieringen för att kunna börja bygga fabriken Northvolt Ett i Skellefteå i augusti. "Dagens besked är en bekräftelse på att projektet kommer att realiseras vilket är oerhört glädjande", säger Joachim Nordin, tf vd vid Skellefteå Kraft.

4 juni 2019

Sveriges bästa service för åttonde året i rad

3 juni 2019

Skellefteå Kraft utvecklar elbilsladdning med Drive Center Arena

För att snabba på utvecklingen av laddning av eldrivna bilar har Skellefteå Kraft ingått ett partnerskap med Drive Center Arena i Fällfors.

29 maj 2019

Ägandet av Blaiken och Solberg förändras

Skellefteå Kraft och Fortum äger två vindkraftparker gemensamt. Nu föreslås en förändring av ägandet som gör Skellefteå Kraft till ensam ägare till Blaiken vindkraftpark och Fortum bli ensam ägare till Solberg vindkraftpark.

28 maj 2019

Skellefteå Krafts delårsrapport januari till april 2019

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för januari till april 2019. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

26 april 2019

Skellefteå Kraft blir delägare i Exeri för tryggare elleveranser

Skellefteå Kraft går in som delägare i bolaget Exeri AB, ett företag som utvecklar system för övervakning av elnätet och som gör det möjligt att snabbare kunna åtgärda strömavbrott.

2 april 2019

Skellefteå Krafts resultat 2018

Skellefteå Kraft redovisar sitt resultat för 2018 utifrån tre olika hållbarhetsperspektiv. Förutom det ekonomiska resultatet redovisar vi även hur verksamheten påverkat människor och miljö.

29 mars 2019

Skellefteå Kraft satsar på etablering av datacenter

Skellefteå Kraft har beslutat att bygga en av Sveriges största datacenterparker i Finnfors utanför Skellefteå. Parken kommer att drivas av 100 procent förnybar energi.

29 mars 2019

Välkommen till pressträff

1 februari 2019

Skellefteå Kraft utvecklar nytt energikoncept

Skellefteå Kraft skapar nu ett nytt energikoncept för fastighetsägare som baseras på en tjänst där fokus flyttas från förbrukad kilowattimme till en tjänst för energianvändning som är hållbar för både fastigheten och kringliggande samhälle. Skellefteås nya kulturhus blir först ut med att testa lösningen.

15 januari 2019

Tionde året som Skelleftebornas julgranar värmer bygden

För tionde året i rad pågår insamlingen av uttjänta julgranar i centrala Skellefteå. Granarna återvinns och blir till el och värme vid kraftvärmeverket i Hedensbyn, som sedan bidrar till att hålla hushållen i Skellefteå varma under vintern.

19 december 2018

Skellefteå Krafts koncernchef får nytt uppdrag

Hans Kreisel lämnar Skellefteå Kraft i april för att bli chef för en nybildad koncern för gasinfrastruktur där gasnätbolagen Swedegas och Weum (fd E.ON Gas) ingår.

14 december 2018

Ny vindkraftpark ansluts till Skellefteå Krafts elnät

Fred. Olsen Renewables ska bygga en ny vindkraftpark utanför Botsmark i Umeå kommun. Etableringen möjliggörs i samarbete med Skellefteå Kraft elnät som kan ansluta parken till sin stamnätstation i Högnäs.

30 november 2018

Skellefteå Kraft i ny allians för eldrivna transportlösningar

För att snabba på elektrifieringen av transportsektorn har Skellefteå Kraft ingått ett nytt partnerskap med PWR Racing, teamet bakom STCC-föraren Robert Dahlgren från Skellefteå.

Till toppen
90 queries in 1.000 seconds, using 16.90MB memory
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET