Cookies och personuppgifter

Så hanterar vi dina personuppgifter

Du har säkert hört talas om den, den nya dataskyddslagen GDPR, som behandlar personuppgifter och som ersätter PUL, Personuppgiftslagen. Lagen gäller alla företag och organisationer från och med den 25 maj 2018.

Det främsta syftet med den nya dataskyddslagen är att ge människor kontroll över sin egen personliga data.

All personlig data ägs av dig som kund eller privatperson, vilket innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag använder den information som finns om dig och för vilket syfte. Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

När du tecknar ett avtal med oss behöver vi dina personuppgifter för att kunna uppfylla vår del av avtalet. Förutom namn och personnummer behandlar vi även uppgifter som till exempel telefonnummer och mejladress för att kunna kommunicera med dig på bästa sätt.

Om du har synpunkter på vilka personuppgifter vi behandlar är du välkommen att höra av dig till vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@skekraft.se eller 0910-77 25 00.

Så här behandlar vi personuppgifter

När du beställer en produkt eller tjänst hos Skellefteå Kraft via till exempel internet eller telefon kommer dina personuppgifter att registreras i vår kunddatabas och användas för administration av din beställning. De kan också komma att behandlas av oss för automatiserad profilering eller för att genomföra marknadsanalyser, ta fram statistik, för marknadsföring samt för att utveckla och informera om tjänster och produkter.

Dina personuppgifter kommer endast att behandlas inom Skellefteå Krafts koncern. Vi kommer inte att lämna ut dina uppgifter till någon annan part med undantag för de fall det krävs av oss för att uppfylla lagkrav.

Skellefteå Kraft kommer att behålla dina uppgifter så länge du är kund hos oss. Därefter sparas de för olika lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. När den tiden har passerats kommer dina personuppgifter att raderas.

Hur kan jag ta del av mina personuppgifter?

Du har enligt dataskyddslagen rätt att kostnadsfritt begära ett utdrag av de personuppgifter vi har om dig.

Om du anser att dina kunduppgifter är felaktiga kan du logga in på Mina sidor för att få dem rättade, kompletterade och i vissa fall raderade.

Som privatperson har du även rätt att få din information överförd till något annat företag eller organisation.

Om du har övriga frågor gällande behandlingen av dina personuppgifter, kontakta vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@skekraft.se eller ring  0910-77 25 00.

Om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss har du möjlighet att kontakta Datainspektionen, telefon 08-657 61 00, för att framföra klagomål.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av koncernens personuppgifter är Skellefteå Kraft AB, organisationsnummer 556016-2561.

 

Cookies

Skekraft.se är Skellefteå Krafts webbplats. Här finns information om oss, vår verksamhet, våra produkter och tjänster. Du som är kund kan även logga in på Mina sidor där det finns information om din elanvändning, fjärrvärmeanvändning och dina avtal med oss.

För att kunna ge dig en bra upplevelse av skekraft.se, använder vi cookies. En cookie är en liten textfil som webbsidan du besöker sparar på din dator. Den kan till exempel användas för att underlätta användningen av webbsidan för dig eller att sidorna ska laddas snabbare på din dator. Med hjälp av en cookie kan vi också analysera hur besökare använder webbsidan.

Två typer av cookies

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära. De permanenta lagras på din dator under en längre tid för att webbplatsen ska kunna känna igen dig från gång till gång om du återkommer.  De temporära placeras bara på din dator under tiden du besöker en webbplats. De försvinner när du stänger ner sidan.

Det händer också att vi använder externa partners för att kunna följa upp kampanjer eller aktiviteter vi gjort. Då lagras en permanent tredjeparts cookie på din dator.

Det är viktigt att veta att cookies inte skadar dina filer eller ökar risken för virus, utan de används för att ge dig en bättre användarupplevelse av webbplatsen du besöker.

Du bestämmer hur du vill att din dator ska hantera cookies

Du bestämmer själv hur du vill att din dator ska hantera cookies genom att ställa in det i din webbläsare. Du kan välja att inte spara några cookies. Du kan också radera cookies som lagrats sedan tidigare tillfällen.

Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Om du avaktiverar cookies är det dock inte säkert att webbplatsen fungerar som den ska för dig.

Vi sparar ingen information om besökarens ip-adress och därför kan informationen om dig aldrig kopplas samman med din identitet.

 

Till toppen
Web accelerated via IISpeed by We-AMP