Cookies och personuppgifter

Dataskyddslagen GDPR, som behandlar personuppgifter har ersatt PUL, Personuppgiftslagen. Lagen gäller alla företag och organisationer.

Från och med maj 2018 gäller GDPR och här kan du ta del av om hur Skellefteå Kraft behandlar och hanterar dina personuppgifter.

Du kan även ta del av om vilka olika kategorier av cookies vi använder oss av för att ta reda mer om besöksbeteende på skekraft.se.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Det främsta syftet med den GDPR är att ge människor kontroll över sin egen personliga data.

All personlig data ägs av dig som kund eller privatperson, vilket innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag använder den information som finns om dig och för vilket syfte.

Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

När du tecknar ett avtal med oss behöver vi dina personuppgifter för att kunna uppfylla vår del av avtalet.

Förutom namn och personnummer behandlar vi även uppgifter som till exempel telefonnummer och mejladress för att kunna kommunicera med dig på bästa sätt.

Om du har synpunkter på vilka personuppgifter vi behandlar är du välkommen att höra av dig till vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@skekraft.se eller 0910-77 25 00.

Så här behandlar vi personuppgifter

När du beställer en produkt eller tjänst hos Skellefteå Kraft via till exempel internet eller telefon kommer dina personuppgifter att registreras i vår kunddatabas och användas för administration av din beställning.

De kan också komma att behandlas av oss för automatiserad profilering eller för att genomföra marknadsanalyser, ta fram statistik, för marknadsföring samt för att utveckla och informera om tjänster och produkter.

Dina personuppgifter kommer endast att behandlas inom Skellefteå Krafts koncern. Vi kommer inte att lämna ut dina uppgifter till någon annan part med undantag för de fall det krävs av oss för att uppfylla lagkrav.

Skellefteå Kraft kommer att behålla dina uppgifter så länge du är kund hos oss. Därefter sparas de för olika lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. När den tiden har passerats kommer dina personuppgifter att raderas.

Hur kan jag ta del av mina personuppgifter?

Du har enligt dataskyddslagen rätt att kostnadsfritt begära ett utdrag av de personuppgifter vi har om dig.

Om du anser att dina kunduppgifter är felaktiga kan du logga in på Mina sidor för att få dem rättade, kompletterade och i vissa fall raderade.

Som privatperson har du även rätt att få din information överförd till något annat företag eller organisation.

Om du har övriga frågor gällande behandlingen av dina personuppgifter, kontakta vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@skekraft.se eller ring  0910-77 25 00.

Om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss har du möjlighet att kontakta Datainspektionen, telefon 08-657 61 00, för att framföra klagomål.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av koncernens personuppgifter är Skellefteå Kraft AB, organisationsnummer 556016-2561.

Cookies

Skekraft.se är Skellefteå Krafts webbplats. Här finns information om oss, vår verksamhet, våra produkter och tjänster. Du som är kund kan även logga in på Mina sidor där det finns information om din elanvändning, fjärrvärmeanvändning och dina avtal med oss.

För att kunna ge dig en bra upplevelse av skekraft.se, använder vi cookies. En cookie är en liten textfil som webbsidan du besöker sparar på din dator.

Den kan till exempel användas för att underlätta användningen av webbsidan för dig eller att sidorna ska laddas snabbare på din dator. Med hjälp av en cookie kan vi också analysera hur besökare använder webbsidan.

Olika kategorier av cookies

Kategori 1: Nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och använda alla funktioner, det vill säga driften av webbplatsen.

Som till exempel att göra det möjligt att identifiera dig som användare för inloggning till ditt konto på Mina sidor.

Om du väljer att stänga av cookies, kan vi inte garantera att du kommer åt ditt konto.

Kategori 2: Prestandacookies

Den här typen av cookies är till för att analysera hur besökare använder webbplatsen.

Den hjälper oss också att övervaka prestandan av webbplatsen som hjälper oss att identifiera och kunna åtgärda eventuella problem så snabbt och smidigt som möjligt.

Prestandacookies gör så att vi kan hålla reda på vilka sidor på webbplatsen som är mest besökta samt kunna erbjuda innehåll som kan vara relevant för dig.

Detta baserat på de sidor du besöker på vår webbplats. Det hjälper oss att förbättra webbplatsen och göra det enklare för dig att navigera dig fram, helt enkelt för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

Prestandacookies talar om för våra samarbetspartner om du hänvisats till webbplatsen via en samarbetslänk och om du köpte en viss vara under besöket.

Dessa cookies samlar inte in några uppgifters om kan härledas till dig. Det handlar enbart om ett beteende under webbesöken. All denna information som samlas in, den slås ihop och är anonym.

Kategori 3: funktionscookies

Med hjälp av dessa funktionscookies kan webbplatsen komma ihåg olika val du gör när du surfar som t ex ändringar i eventuella kontoinställningar.

Till exempel lagrar denna cookie information om din geografiska placering och på så sätt se till att du dirigeras till relevant innehåll kopplat till din lokala plats.

Vi kan också använda cookies för att förse dig med andra tjänster, t ex att du kan titta på videoklipp på vår webbplats.

Dessa cookies kan även användas för att hålla koll på vilka utvalda produkter, tjänster och videor du visat tidigare, för att undvika att samma innehåll inte visas igen.

Dessa cookies samlar inte in några uppgifters om kan härledas till dig. Det handlar enbart om ett beteende under webbesöken. All denna information som samlas in, den slås ihop och är anonym.

Marknadsförings- och spårningscookies

Både vi och våra tredjepartsannonsörer använder cookies för att förse dig med annonser som vi tror är relevanta för dig.

Till exempel, om du tittar på en viss produkt eller tjänst på vår webbplats kan marknadsföring för samma produkt eller tjänst visas på vår webbplats eller andra webbplatser som du besöker.

Tredjepartscookies

Observera att tredje part (till exempel annonsnätverk), över vilka vi inte har någon kontroll, kan använda cookies för att förse dig med riktad reklam.

Dessa cookies kommer sannolikt att vara prestanda-, marknadsförings- eller spårningscookies.

Vi kontrollerar inte dessa tredjepartscookies och för mer information bör du kontrollera tredje parts policy kring integritet och/eller cookies.

Remarketing

Remarketing (kallas också retargeting) är ett annonseringssätt och innebär att man når tidigare besökare som varit inne på en viss sida eller app.

Skellefteå Kraft använder till exempel Googles ”remarketing” -tjänst för att rikta marknadsföring till dig baserat på din tidigare användning av sajten, när du besöker andra webbplatser i Googles innehållsnätverk.

Tredjepartsleverantörerna, inklusive Googles nätverk, vars tjänster vi använder – kommer att placera cookies i webbläsare för att kunna visa annonser baserat på tidigare besök på.

Du bestämmer hur du vill att din dator ska hantera cookies

Ändra webbläsarens inställningar

Du har möjlighet att ändra webbläsarens inställningar för att begränsa vilka cookies som kan användas. Dessa inställningar finns vanligen under ”Alternativ” eller ”Inställningar” i menyn för din webbläsare.

Några av de största webbläsarna är Chrome, Safari, Internet Explorer, Edge och Opera.

Vänligen besök den som du använder för vad som gäller för just den webbläsare du använder.

Bra att komma ihåg

Om du ändrar dina inställningar och blockerar cookies, kan det innebära att vissa funktioner på vår webbplats inte fungerar så som du önskar och att du kanske inte kan dra full nytta av webbplatsen.

Vi sparar ingen information om besökarens ip-adress och därför kan informationen om dig aldrig kopplas samman med din identitet.

Dessa cookies samlar ingen information om dig som besökare, som till exempel ip-adress och därför kan inte  uppgifter härledas till dig.

Det handlar enbart om ett beteende under webbesöken då all information som samlas in, den slås ihop och är anonym.

 

Till toppen
Web accelerated via IISpeed by We-AMP