El från förnybara energikällor ingår alltid

När du köper el av Skellefteå Kraft ingår el som stärker ditt företags miljöprofil. El från förnybara energikällor.

Förnybara energikällor ligger Skellefteå Kraft särskilt varmt om hjärtat. Därför investerar Skellefteå Kraft miljarder kronor för att få en bred kapacitet inom såväl vind– och vattenkraft som bioenergi.

Läs mer om ursprungsmärkning av el.

Vi hjälper dig stärka din miljöprofil

Som kund hos oss får du ta del av färdiga texter och material som hjälper dig att stärka ditt företags miljöprofil. Helt utan extra kostnad.

Materialet hjälper dig stärka din miljöprofil där dina kunder, besökare och där din personal finns. På webb, intranät, kontor, i broschyr och hållbarhetsredovisning eller där din motorvärmare eller laddstolpe står.

Så tar vi ansvar för framtidens energi

På Skellefteå Kraft har vi arbetat med vattenkraft i över 100 år. Den är en stor del av vår historia och en stor del av framtidens energi. Vattenkraften är en del av ett naturligt kretslopp och helt förnybar. Därför är den en viktig energikälla för framtiden.

Förutom att vara en stor producent av vattenkraft investerar vi stort i vindkraft i kallt klimat. Bland annat bygger vi Sveriges största landbaserade vindkraftpark i kallt klimat, den ligger i Blaiken i Storumans kommun.

Bra Miljöval el

Skellefteå Kraft har licens att använda Svenska Naturskyddsföreningens varumärke Bra Miljöval för märkning av el.

Bra Miljöval el kan beställas i samband med elavtal till företag och offentliga upphandlingar. Det innebär att du kan påverka hur elen produceras och på så sätt medverka till en bra miljö.

Syftet med el märkt med Bra Miljöval el är att styra utvecklingen mot en mer hållbar elproduktion. Pengarna för Bra Miljöval el avsätts i en fond som Svenska Naturskyddsföreningen disponerar.

Den elproduktion som Svenska Naturskyddsföreningen står för är 100 procent förnyelsebar energi.

Har du fler funderingar kring Bra Miljö-märkt el så hänvisar vi vidare till Svenska Naturskyddsföreningen.

 

Till toppen
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET