Bredbandstjänster till flerbostadshus

Välj de bredbandstjänster som passar din fastighet och dina hyresgäster.

Enskilda abonnemang

Varje hyresgäst väljer själv tjänster såsom internet, IPTV och telefoni. Genom att ansluta med en nätverkskabel mellan bredbandsuttaget i lägenheten och datorn kommer hyresgästen till portalen skekraft.net.

Hyresgästen behöver inte vara igång med någon tjänst utan kan titta runt bland olika tjänsteleverantörers priser och erbjudanden innan köp.

Varje hyresgäst beslutar själv om vilken tjänsteleverantör man väljer att handla tjänst av och sköter sen själv också enkelt förändringar via portalen skekraft.net.

Hyresgästen faktureras för sina valda tjänster från sin eller sina leverantörer.

TV

 Ett flerbostadshus kan välja att få TV via den installerade optofibern. De alternativ som finns är kollektiv kabel-TV och IPTV.

Kollektiv kabel-TV levereras i Skellefteå Krafts bredbandsnät av Sappa AB. Signalen kommer till fastigheten via fiber och distribueras till alla lägenheter via det befintliga koaxnätet till TV-uttagen. Det går bra att ansluta flera TV-apparater då signalen i grunden är analog men de som vill få en bättre bild och utbud kan välja digitala kanalpaket genom att skaffa digitalbox eller TV-modul. Avtal för kollektiv kabel-TV, analogt och digitalt, till samtliga lägenheter tecknas mellan fastighetsägaren och Sappa AB.

IPTV är ren digital TV och levereras via internet. Det krävs boxar till varje TV-apparat och en aktiv internettjänst på det nätverksuttag där TV-utrustningen ansluts. IPTV beställs av respektive hyresgäst som är intresserad av denna tjänst.

Du kan läsa mer om tjänsterna och leverantörer på skekraft.net.

Uppgradera till supersnabbt bredband

Flerbostadshus som är anslutna till Skellefteå Krafts fibernät kan uppgraderas så att de boende får möjlighet att beställa bredbandstjänster med hastigheter på 250, 500 eller 1 000 Mbit/s.

Du som fastighetsägare eller styrande i bostadsrättsförening beställer uppgraderingen av oss.

Pris

Priset baseras på hur många lägenheter som finns i flerbostadshuset och är 250 kronor per lägenhet, exklusive moms. Exempel för ett flerbostadshus med åtta lägenheter: 8 x 250 = 2 000 kronor exklusive moms.

Uppgraderingen inkluderar installation av ny switch samt anpassning i bredbandsnätet. Leverans sker enligt överenskommelse vid beställning.

Vi informerar samtliga boende när det är klart att beställa supersnabbt internet på skekraft.net.

Till toppen
80 queries in 0.000 seconds, using 21.52MB memory
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET