Upp till 1 000 Mbit/s

Framtidens bredband är här. Ett kraftfullt bredband för dig som till exempel vill se filmer och serier i full HD, titta på hockey och spela online. Gärna på flera enheter samtidigt.

Du som bor i villa eller är hyresgäst hos Skebo och Nordhalla kan idag få tillgång till supersnabba tjänster med hastigheterna 250, 500 eller 1 000 Mbit/s. Du beställer direkt hemifrån din egen bostad.

Så här gör du som bor i villa

 • Gå in på bredbandsportalen skekraft.net från den adress du vill ha supersnabbt bredband till.
 • Beställ din uppgradering under kategorin Övriga tjänster.
 • Uppgraderingen tar 10 dagar och kostar 1 995 kr inklusive moms.
 • När din anslutning är uppgraderad tänds tjänster för 250, 500 och 1 000 Mbit/s upp för dig på portalen och blir beställningsbara. Månadsavgiften varierar beroende på vilken hastighet och leverantör du väljer.

Så här gör du som är hyresgäst hos Skebo och Nordhalla

 • Gå in på bredbandsportalen skekraft.net från den adress du vill ha supersnabbt bredband till. Klicka på Internet.
 • Är tjänster med hastigheterna 250, 500 eller 1 000 Mbit/s valbara, väljer du den leverantör som passar dig. Månadsavgiften varierar beroende på vilken leverantör och hastighet du väljer.
 • Om du inte ser tjänsterna 250, 500 eller 1 000 Mbit/s måste du först klicka på Övriga tjänster och beställa en uppgradering. Uppgraderingen är kostnadsfri.
 • Vi meddelar dig så snart den är klar, det tar cirka 12 arbetsdagar*.
 • Sedan kan du välja tjänsteleverantör enligt ovan.

* Vid stor efterfrågan kan arbetet kring uppgraderingen ta längre tid. Vid enstaka fall, till exempel under en fastighetsrenovering, går det inte att uppgradera alls. I så fall hör vi av oss och berättar orsaken.

Om du är hyr lägenhet av en privat fastighetsägare eller bor i bostadsrättsförening

 • Gå in på bredbandsportalen skekraft.net från den adress du vill ha supersnabbt bredband till. Klicka på Internet.
 • Är tjänster med hastigheterna 250, 500 eller 1 000 Mbit/s valbara, väljer du den leverantör som passar dig. Månadsavgiften varierar beroende på vilken leverantör och hastighet du väljer.
 • Om du inte ser tjänsterna 250, 500 eller 1 000 Mbit/s måste flerbostadshusets bredband uppgraderas. Kontakta din hyresvärd eller bostadsrättsföreningen för att visa intresse. Mer information om hur det går till finns här.

Varför supersnabbt bredband?

En snabb internetuppkoppling har blivit en nödvändig och naturlig del i vår vardag. Den högre bandbredden innebär att fler i hushållet kan göra mer saker via nätet samtidigt, till exempel se filmer och serier i full HD, titta på hockey och spela online.

Att kunna använda bredbandet för alla möjliga syften och från många olika plattformar samtidigt är en självklarhet för flesta av oss. Och ju mer integrerad tekniken blir i våra liv, desto mer ökar kapacitetskraven.

Skellefteå Kraft vill även fortsättningsvis kunna erbjuda ett av landets bästa fibernät, som ger en stabil, driftsäker och prisvärd uppkoppling. Det är ju det som har gett oss nöjda kunder.

Därför vi nu har investerat ytterligare i nätet, så att du ska kunna välja precis den bredbandshastighet som ditt uppkopplade liv kräver – idag och imorgon.

 

Till toppen