Vi stöder Ung Företagsamhet

Skellefteå Kraft tror både på kraften i våga testa nya idéer och att övning ger färdighet.

Ung Företagsamhet är en utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Föreningen finns över hela Sverige och arbetar för att fler ska se och förstå sin egen företagsamhet

En viktig utbildningsaktivitet innebär att gymnasieelever får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Årets höjdpunkt är den årliga mässan där ungdomarna tävlar med sina företag. Skellefteå Kraft hade 2019 äran att stötta arbetet genom att vara tävlingsvärd för kategorin Årets hållbara företag och delta i juryarbetet.

Och vinnare blev…

Totalt 26 UF-företag tävlade i kategorin och de mycket välförtjänta vinnarna blev UF-företaget Recycling. Företaget verkar för ett hållbart samhälle genom att underlätta för hushåll och skolor att panta burkar och flaskor. Företaget får returkärl i wellpapp från Returpack.

Kärlen placeras i trappuppgångar i flerbostadshus och på skolor vilket gör det enkelt för boende och elever att lämna sina tomma burkar och flaskor där.

Bra för både miljön och plånboken

Det finns förvånande mycket pengar att tjäna på att panta men även miljön gör en vinst genom att plasten och metallen återanvänds. Dessutom doneras 10% av vinsten till Naturskyddsföreningen Umeå- Nordmaling- Vännäs.

Juryns motivering löd ”Affärsidén tar fasta på att lösa ett vardagsproblem och bidrar samtidigt till en cirkulär ekonomi. En innovativ lösning med en stark affärsmodell som gör det lätt att göra rätt.”

Till toppen
Images, css and javascript optimized via IISpeed by We-AMP