7 februari 2020

Skellefteå Kraft lyfter HBTQ-frågan under Pride-veckan

Alla ska kunna vara sig själv på sin arbetsplats. Det är utgångspunkten i Skellefteå Krafts arbete varje vecka året om. Men under Skellefteå Pride lägger företaget lite extra fokus på frågan.

Skellefte Pride

2019 års Pride-tåg samlat i centrala Skellefteå. Foto: Filip Ershag.

 

Under den kommande veckan anordnas Skellefteå Pride - ett arrangemang där fokus ligger på allas lika värde, oavsett sexuell läggning.

För Skellefteå Kraft är det en självklarhet att sponsra Skellefteå Pride. Mångfald och likabehandling är en viktig del av företagets värderingar och förhållningssätt.

- Alla människor har lika värde och vi vet att mänskliga olikheter berikar vårt företag. Här ska alla få ta plats och alla ska känna sig välkomna, säger Joachim Nordin, vd på Skellefteå Kraft.

För första gången ska nu Skellefteå Kraft som företag gå i Pride-tåget, som går genom Skellefteå lördagen den 15 februari.

 

Skellefteå Kraft har en likabehandlingsgrupp - en grupp som blev HBTQ-certifierat av RFSL under 2019.

Sanna Lundström, avdelningschef för kundutveckling marknad på Skellefteå Kraft, var projektledare kring certifieringen.

- Vi har fått ökad kunskap kring HBTQ och tagit fram en handlingsplan, så att vi tillsammans kan skapa en arbetsmiljö där vare sig våld, hot eller kränkande särbehandling förekommer, berättar Sanna Lundström.

Tisdagen den 11 februari klockan 12.00 bjuder Skellefteå Kraft i samarbete med RFSL in till en lunchföreläsning på restaurangen på Scandic i Skellefteå. 

- Kom gärna och lyssna till hur en HBTQ-certifiering går till, vad den inneburit för oss och hur vi ska fortsätta arbeta med frågorna, säger Sanna.

 

Artikeln på Cision

Till toppen
Images, css and javascript optimized via IISpeed by We-AMP