Elpriset jämnas ut

Aktuellt på elmarknaden

Aktuellt på elmarknaden är en marknadsrapport som förklarar tillgång och efterfrågan på el den närmaste perioden framåt. Den uppdateras regelbundet för att du ska få inblick i nuläget på elmarknaden.

Den senaste tidens torrare väder har gett vattenkraftsproducenterna bättre kontroll på vattnet. Det har gjort att elpriset stigit något i SE1 och SE2.

Nu väntas mer nederbörd igen – blir det ännu en kraftig sådan kan priserna åter börja sjunka. Prognosen tyder dock på nederbörd som är normal, eller något lägre, för årstiden.

Priset mellan norr och söder jämnas ut

Vindkraftsproduktionen är hög i veckan, men kommer minska något och sedan bli normal under nästa vecka.

Bättre kontroll på vattnet och ökad produktion av kärnkraft från och med nästa vecka väntas jämna ut de stora elprisskillnader som varit inom landet.

Sammanfattning

Prognos för september: 

Mer kärnkraft sänker priset i södra Sverige medan ett lågt inflöde ökar priset i norra Sverige. Mer om elområden och historiska elpriser kan du läsa här.

Faktorer som påverkar marknadsläget:

  • Nederbörd normal för årstiden
  • Lägre inflöde än normalt
  • Ökad kärnkraftsproduktion
  • Ökad elkonsumtion

Uppdaterat: 2020-09-10

Så följer du prisutvecklingen

Aktuellt på elmarknaden uppdateras regelbundet. Den ger dig inblick av utvecklingen på elmarknaden.

Byt till ett elavtal hos oss, fyll i dina kontaktuppgifter och vi återkommer till dig, eller jämför elpriser och beställ på en gång.

Elavtalet vi rekommenderar just nu

”Det finns två bra alternativ just nu men vår rekommendation till kunderna är att välja ett rörligt elpris, då vi bedömer att risken för ovanligt höga elpriser är låga.

I år verkar allt tyda på att det rörliga elpriset kommer att landa på historiskt låga nivåer. Majoriteten av våra kunder har också det rörliga elprisavtalet som favorit.

Dock så är också de fasta avtalen på en låg nivå historiskt sett, vilket innebär att det är ett bra läge att binda sig om man vill ha lite mera trygghet”, berättar Lars Lundmark, Affärsenhetschef Elhandel, Skellefteå Kraft.

Kontakta mig, jag vill veta mer om elpriser och passande elavtal

Fyll i dina kontaktuppgifter och vi återkommer till dig.

*Obligatoriska fält.

Vi ringer gärna en vardag när det passar dig.

Telefon*

Ange ett klockslag så hör vi av oss.

För- och efternamn*

Din e-post*

Jag är intresserad av*

Min nuvarande elleverantör

Mitt nuvarande elavtal löper ut

*Obligatoriska fält


Läs mer om hantering av personuppgifter

Det går bra att kontakta oss på 0910-77 25 50 för rådgivning.

Här kan du ta del av konsumenträttigheter.

Därför ska du välja Skellefteå Kraft

Cykel på köpet! Näe, vi skojade bara. Men du får mer än el, om man säger så.

Alltid 100 % förnybar el
Låt oss ändå börja med elen. All vår el är alltid 100 % förnybar, och ursprungsmärkt dessutom.

Vi köper in din el från elbörsen NordPool, och är dessutom en betydande producent av förnybar energi med egna kraftstationer för både vind- och vattenkraft samt bioenergi.

Bonusprodukter och bonustjänster
När du är kund får du tillgång till en mängd produkter och tjänster som hjälper dig och ger dig hållbara lösningar i vardagen.

Efter att du valt 100 % förnybar el från oss, hittar du alla dina erbjudanden på Mina sidor.

Alltid schyssta priser
Vi tog bort det dyra anvisningspriset under 2014, av den enkla anledningen att det inte är ett bra elavtal för dig som enskild konsument.

Många av våra konkurrenter har kvar det, men kallar det ibland tillsvidarepris, normalpris eller något helt annat. Oavsett vad det heter är det mycket dyrare än ett vanligt rörligt elavtal.

Är du en av de 700 000 svenskar som har ett dåligt elavtal idag? Syna din faktura! Sen kan du klicka här för att få ett elavtal med 100 % förnybar el, till schysst pris, på några minuter.

Så här säger våra kunder om oss

Historiska elpriser

Vill du se hur vårt elpris sett ut över tiden, ta en titt på våra historiska elpriser.

Nord Pool, nordiska elbörsen

Nord Pool, nordiska elbörsen, här följer du aktuellt spotpris så gott som all handel med el inom Norden går genom Nord Pool, nordiska elbörsen.

Exempelvis säljs ungefär 90 procent av den svenska årliga elproduktionen direkt till Nord Pool Spot. Därefter sätts elpriset timme för timme. Här kan du följa spotpriset på Nord Pool.

Till toppen
Web accelerated via IISpeed by We-AMP