En återvunnen reklam för
100 % förnybar kraft

Genom att återanvända gammal reklam, kan vi på Skellefteå Kraft spara på jordens resurser och samtidigt bidra till utvecklingen av förnybar kraft. Återvunnen reklam helt enkelt.

För att samhället ska kunna drivas med förnybar energi, behöver vi alla vara med och bidra. Där spelar reklam och kommunikation en viktig roll.

Med hjälp av gamla reklamfilmer från 1960- och 1970-talet vill vi förmedla budskapet om 100 % förnybar kraft på ett förnybart och återvunnet sätt.

Ännu bättre är att vi kunde använda reklampengarna som blir över till något som driver utvecklingen om 100 % förnybart framåt.

Delar av reklambudget har investerats i forskning

Under reklamkonceptets tid har vi skänkt reklampengar som blev över från reklambudgeten över till forskning inom solceller och batterier.

Inom solceller har pengar gått till solforskaren Charlotte Platzer-Björkman och hennes team som forskar i hur man kan göra solceller tillgängliga för fler.

Förmågan att lagra energi på bästa sätt är en annan viktig pusselbit och därför stödjer vi batteriforskarna Kristina Edström och Daniel Brandell i arbetet med att utforska framtidens batterier.

Återinvesterar i utvecklingen av 100 % förnybart

En stor del av omställningen till ett samhälle som drivs på 100 % förnybart kraft bygger på forskning och innovationer inom energi.

Skellefteå Kraft bidrar redan i dag till en stor del av förnybar energiproduktion och vill fortsätta att utvecklas inom det området. Som företag har vi över 100-års erfarenhet som energiproducent av vattenkraft.

Vi har även konstruerat ett solenergihus på en av jorden mörkaste platser, byggt fler laddstationer för elbilar och stoltserat med en av de största landbaserade vindkraftparkerna i hela Europa. Mer om aktuella projekt.

Till toppen
90 queries in 0.000 seconds, using 21.64MB memory
Web accelerated via IISpeed by We-AMP