20 januari 2017

Pressinbjudan: Driftsättning av laddstationer i Robertsfors kommun

Media inbjuds att närvara vid driftsättningen av laddstationer i Bygdeå och Ånäset
Tid och plats: Onsdag 25 januari 11:00 vid Frasses/ICA i Bygdeå, 13:00 vid OKQ8 i Ånäset.
Medverkande: Karin Ahnqvist, kommunchef i Robertsfors kommun, Jacob Marklund och Fredrik Nilsson, Skellefteå Kraft.

Etableringen av laddstationerna sker för att möta den ökade efterfrågan på fossilfria lösningar och från elfordonsägare som vill ladda sina fordon. Samtidigt bidrar satsningen till minskade koldioxidutsläpp. 

- Vi tror på utvecklingen av eldrivna transporter och vill bidra till omställningen till en fossilfri fordonsflotta och minskade koldioxidutsläpp. Därför känns det mycket glädjande att vi nu kan erbjuda laddning av elbilar även längs E4 mellan Umeå och Skellefteå, säger Ann-Christine Schmidt, koordinator forskning, utveckling, innovation, vid Skellefteå Kraft.    

Stationerna i Bygdeå och Ånäset är en del av den satsning som Skellefteå Kraft gör på att bygga laddinfrastruktur för eltransporter i Västerbottens och Norrbottens län. Totalt kommer 25 laddstationer sättas upp i regionen varav ett tiotal placeras i Skellefteå med omnejd och resten följer de mest trafikerade vägarna både längs kusten och i inlandet.

I Bygdeå etableras en semisnabbladdare vid Frasses/ICA och i Ånäset etableras en semisnabbladdare vid OKQ8. Semisnabbladdarna är av fabrikatet Ensto Chago Pro och möjliggör laddning av två elbilar samtidigt med en maximal laddeffekt på 22 kW/uttag. Laddtiden varierar beroende på specifikationerna för varje bilmodells inbyggda laddanordning.

- Stationerna är ett viktigt steg i vår ambition att bygga ett nät av laddstationer från kust till fjäll och vi är glada att kunna bidra till ett mer hållbart  Västerbotten, säger Ann-Christine Schmidt. 

Artikeln på Cision

Till toppen
Powered by PageSpeed