Teslas laddstolpar är fulla av energi från Skellefteå Kraft

Sedan en tid tillbaka har Skellefteå Kraft levererat hållbar el till elbilen Teslas laddstationer i Sverige.

Tesla har idag 13 stycken laddningsstationer, så kallade Super charge-stationer, på plats i Sverige. Sedan 2015 levererar Skellefteå Kraft el till samtliga laddningsstationer som Tesla har i Sverige.

Ett hållbart samhälle byggt på förnybar energi

– Vår ambition är att aktivt arbeta för omställningen till ett hållbart samhälle byggt på förnybar energi. Därför är vi oerhört glada över att få samarbeta med ett bolag som Tesla.

Dessutom tycker vi att Tesla utmanar invanda konventioner och den existerande branschen. Det vill vi också göra i vår bransch, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef Innovation, Skellefteå Kraft.

Hållbar elproduktion, centralt för Tesla i valet av elleverantör

I en kommentar i DI den 25 augusti 2015 säger Peter Bardenfleth, skandinavisk direktör på Tesla Motors:

”– Skellefteå Kraft arbetar med hållbar elproduktion. Det är centralt för oss på Tesla när det gäller valet av elleverantör, eftersom våra kunder ska kunna känna sig trygga med att den energi som driver deras bil är miljömässigt framställd.

Dessutom är Skellefteå Kraft ett starkt varumärke med en kraftig utmanarprofil. Det här passar oss på Tesla som hand i handske, säger Peter Bardenfleth, skandinavisk direktör på Tesla Motors.” Källa: DI, Jenny N Andersson, 25 augusti 2015.

Teslas Super charger-stationer ska kunna ladda 50 procent av ett batteri på 20 minuter. Mer om Tesla

Till toppen
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET