Tillsammans med Tesla skapar vi en hållbar framtid

Skellefteå Kraft och Tesla har ingått ett samarbete där Skellefteå Kraft levererar ström till Teslas laddstationer för elbilar runt om i Sverige. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid.

– Skellefteå Kraft är det första energibolaget vi samarbetar med på det här sättet. Som sådan blir det en mycket viktig första partner för oss för att hjälpa till att snabba på den globala övergången till fossilfria transporter.

Våra svenska kunder miljömässigt framställd el, och vi får en mycket viktig första energibolagspartner som kan visa hur framtidens hållbara samarbeten kommer att se ut, säger Peter Bardenfleth-Hansen, Nordic Director för Tesla.

– Jag är stolt och glad över att kunna säga att vi är det första energibolaget i världen som Tesla sluter ett sådant här avtal med. Teslas varumärke står för det moderna, progressiva, hållbara och fossilfria.

Det vill vi hjälpa fler företag att bli en del av. Samtidigt stöttar det vår vision om att vara hela Sveriges elbolag, säger Christoffer Svanberg, på Skellefteå Kraft.

Nästa steg för en mer klimatsmart värld

I en bransch där långsiktighet och hållbarhet är viktigare än någonsin, har Skellefteå Kraft tillsammans med Tesla tagit nästa steg för att bidra till en mer klimatsmart värld.

Tesla arbetar för att snabba på övergången till fossilfria transporter, de vill samtidigt möjliggöra för deras kunder att ladda sina elbilar miljömässigt.

Allt för att förenkla för kunden och då föll valet av samarbetspartner på Skellefteå Kraft med sin förnyelsebara energi.

– Vi gillar partners med stark utmanarprofil, som samtidigt har vår syn på nutida miljöutmaningar. Skellefteå Kraft arbetar med hållbar elproduktion. Det är centralt för oss på Tesla när det gäller valet av elleverantör, eftersom våra kunder ska kunna känna sig trygga med att den energi som driver deras bil är miljömässigt framställd, säger Peter Bardenfleth-Hansen, Nordic Director för Tesla.

Till toppen
Powered by PageSpeed