Bredbandstjänster för företag

Välj internetabonnemang och tjänster helt utifrån ditt företags behov.

Här hittar du en översikt över bredbandstjänster för företag inom Skellefteå Krafts nät.

På portalen skekraft.net väljer du som företagare tjänsteleverantör för telefoni- och internetabonnemang. Du har ett tiotal tjänsteleverantörer att välja mellan.

Internet företag

En tjänst anpassad för företag med grundläggande kommunikationsbehov. På skekraft.net kan du sedan välja internet– och telefonabonnemang. Internettjänsten aktiveras minuter efter du genomfört beställningen via portalen.

Tjänsten har automatisk tilldelning av IP adress (DHCP). Tjänsten har inte dedikerad bandbredd och har SLA Mini, vilken är samma som för privatabonnemang.

Nu kan även företag beställa supersnabbt internet direkt på skekraft.net. Välj mellan hastigheterna 250, 500 och 1000 Mbit/s.

Internet företag fast IP

För företag med behov av fasta IP-adresser till servrar, annan utrustning eller externa kommunikationslösningar. Tjänsten har dedikerad bandbredd, eget vlan samt högre servicenivå, SLA Bas, i grundutförande.

Din valda tjänsteleverantör levererar IP-adresser medan Skellefteå Kraft sköter routing. Du väljer mellan bandbreddarna 10, 100 eller 1000 Mbit/s samt olika servicenivåer.

Kapacitet L2

En transporttjänst som passar dig som behöver knyta ihop flera kontor eller anläggningar för att nyttja befintliga tjänster maximalt. Du väljer mellan bandbredder på 10, 100 eller 1000 Mbit/s.

Du delar inte förbindelsen med någon annan och du får dessutom ett eget VLAN från oss. Tjänsten är mycket flexibel och kan anpassas efter just ditt företags behov.

Kontakta Kundservice på 0910-77 25 50 med din förfrågan.

Svartfiber

Med svartfiber hyr du en ren förbindelse i vårt fibernät. Skellefteå Kraft står för den fiberoptiska transportvägen medan du som kund ansvarar för den utrustning som ansluts i ändarna. Det gör att du själv styr utrustning, kapacitet och kostnader.

Vi erbjuder även monofiber- och WDM-lösningar som alternativ.

Kontakta Kundservice på 0910-77 25 50 med din förfrågan.

Co-Location

När du hyr förbindelser av Skellefteå Kraft kan du i mån av ledigt utrymme placera ditt företags utrustning för datakommunikation i vår operatörshall i direkt anslutning till vårt nät, gäller i dagsläget inte servrar.

Du hyr en rackplats i vår specialbyggda operatörshall där vi har bland annat. säkerhet, kyla och avbrottsfri- och uthållig kraftförsörjning. Rackutrymmena finns i olika storlekar och ditt hyrda utrymme är låsbart och du har tillgång till det 24/365. Tjänsten kan skräddarsys efter dina behov.

Kontakta Kundservice på 0910-77 25 50 med din förfrågan.

SLA Mini, Bas, Bas Plus, Premium och Premium Plus

Vill du känna dig extra trygg kan du teckna ett utökat serviceavtal med oss på Skellefteå Kraft. Avtalen finns i fem olika nivåer beroende på dina behov.

  • Mini
  • Bas
  • Bas Plus
  • Premium
  • Premium Plus

Se SLA översikt

 

Till toppen