Logga in på Mina sidor
Privatkund / Bredband / Bredband till huset

Bredband till huset 

Bredband till huset

Anslut till Sveriges bästa fibernät

Du som bor i ett hus som inte är anslutet till Skellefteå Krafts bredbandsnät kan få det framdraget till ditt hus. Genom att ansluta till vårt bredbandsnät får du en kvalitativ anslutning baserad på optofiber. Dessutom ökar det värdet på ditt hus när du ansluter till fibernätet. Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis gör det ditt val lite enklare.

 Klart du ska välja fiber! (PDF)

Råd&Rön beskriver fördelarna med fiber

Så här gör du

Först av allt gör du en intresseanmälan för bredband till Skellefteå Kraft. Vi återkommer då med information om leveransmöjligheter och pris. Där det är möjligt ger vi dig en färdig offert som du sedan besvarar om du vill gå vidare och beställa en fiberanslutning. Pris från 24 900 kr. Beställer du under vinterhalvåret (15 okt till 15 april) med leverans kommande tjälfria säsong är priset från 17 900 kr. För kampanjpris gäller leverans senast 15 december.  

Enklast gör du din intresseanmälan här på webben, eller kontakta Kundservice på telefon 0910-77 25 50.

Du ansvarar själv för att gräva ett kabeldike på din egen tomt och lägga ner slang och markeringsband som vi tillhandahåller. Vi tar hål i fasaden samt blåser in fiber och installerar en dosa på innerväggen där du kan koppla in din dator och välja tjänsteleverantör. Du ordnar själv återställning av egen mark. För att underlätta för dig har vi tagit fram en checklista där du hittar all information du behöver.

Här finns checklistan i PDF
Grävfolder

Utbyggnadsprojekt

Bor du i ett område som inte är anslutet till Skellefteå Krafts stadsnät? På vår utbyggnadskarta finner du information om de områden som kan vara aktuella för utbyggnad och vad som gäller i respektive område. Vi uppdaterar informationen löpande.

Se utbyggnadskarta

All bredbandsutbyggnad bygger på att tillräckligt många är intresserade för att ett projekt ska kunna bli av till en rimlig kostnad. Därför är det viktigt att du lämnar din intresseanmälan. Se utbyggnadskartan för mer information om vilka områden vi just nu samlar intresse från. Enklast anmäler du ditt intresse här på webben. Din intresseanmälan är inte bindande.

Byaprojekt

I byar gäller byggformen Byaprojekt, där byn är initiativtagare till att bygga ett bredbandsnät som ansluts till Skellefteå Krafts stadsnät. Intresseanmälan hanteras då av byn. Se utbyggnadskarta för områden som kommer att drivas som byaprojekt. Vi har tagit fram en checklista som detaljerat beskriver hur ni går tillväga och hur ansvarsfördelningen mellan din by och Skellefteå Kraft ser ut.

Här finns checklistan i PDF  

Bredband

Intresseanmälan

Är du intresserad av bredband, fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Kundservice

Kontakta oss, vi hjälper dig.

Telefon 0910 – 77 25 50
Felanmälan 020-77 27 00
E-post kundservice@skekraft.se
Webb www.skekraft.se/kundservice

Facebook
www.facebook.com/skekraft

Telefontider 
vardagar* 08-20
helger 10-15 
*onsdagar från 09:30

Skekraft.net